Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Höst utanför vårt fönster

Vårt fönster. Plural. Japp, sedan det senaste blogginlägget har jag bildat familj, och nästan flyttat. Numera är det jag, Jimmie och katten som huserar tillsammans, i Västerås (oftast) eller Oslo.

Plötsligt var han bara där, Jimmie, en vacker sommardag och sedan den dagen har vi inte varit ifrån varandra.

De senaste veckorna har vi planerat min kommande flytt hem till Sverige, och till Jimmie och katten i Västerås. Istället för att flytta från hans jättefina våning med badkar och stor balkong, tapetserar och målar vi om alla rum, får nya köksluckor och ett nytt badrum.

Att säga upp mig från mitt arbete i Svenska kyrkan i Norge var inget enkelt beslut, men allt har sin tid, och när beslutet väl var taget började nedräkningen. Flyttlasset hem till Sverige går dagarna före jul, och tittar man i almenackan är det endast nio veckor kvar.

Vad jag skall jobba med istället vet jag i dagsläget inte. Jag funderar över olika alternativ, samt håller ögonen och öronen öppna. Det enda jag vet är att det löser sig.

I eftermiddag beger Jimmie och jag mig till huvudstaden för en weekend med vänner och en massa kultur. Vi har bokat in oss på Story hotell vid Stureplan och programmet består av Trollflöjten på operan ikväll, där min vän Ida Falk Winland sjunger huvudrollen, och halva min sångklass från ackis står på scen. Väldigt kul! Imorgon skall vi shoppa lite innan det är dags att bege sig till Johannes kyrka. Där sjunger kammarkören sin 10-årsjubileumskonsert, och då jag har varit med i kören är vi inbjudna till en festmiddag efteråt. Känner jag den kören rätt blir det ett riktigt party långt in på småtimmarna. Söndagen bjuder på högmässa i katolska kyrkan med Ulf och Anne-Maj, därefter lunch med Anna och slutligen konsert på konserthuset med Coco och Jordi Savall. Kan man tillbringa en ledig helg på ett bättre sätt?

 


Lämna en kommentar