Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Höstschemat

De senaste dygnen har jag reflekterat massor över min tid. Alla människor har 24 h/dygn, 7 dagar i veckan. Bor man i ett land som Norge eller Sverige får man glädjen att disponera dessa timmar helt som man själv vill, vilket är ganska lyxigt.

Jag har insett att jag jobbar väldigt mycket, och att det förmodligen är därför som jag lever ensam (jag har dock nästan alltid folk på besök eller så är jag ute med andra, så jag känner mig tack och lov inte ensam, annat än på julafton) samt inte hinner göra så mycket av mina fritidsintressen som jag skulle önska. Det kommer nog inte att bli någon Oslo marathon i september, jag kommer inte att prioritera löpningen så mycket. Jag prioriterar alltid jobbet, nästan aldrig min sömn eller hälsa, även om det har blivit bättre med det sistnämnda, de senaste åren.

Jag är regissör i mitt liv och det är en fantastisk känsla. Vill jag ta sovmorgon så gör jag det (om jag inte skall jobba eller liknande), vill jag tacka ja till ett jobb så gör jag det, och vill jag möblera om hemma så gör jag det. Andra kanske gör andra prioriteringar? Caroline frågade mig häromdagen under en hostattack hur lång tid det skulle ta för mig att bli helt frisk från min lunginflammation? Jag sa att jag inte visste, men att det ju iallafall blir bättre för varje dag :) Då sa hon: ”Det som du uträttar under en månad gör vanliga människor på ett halvår….du har inte funderat på att dra ner på ditt tempo en aning?” Och när jag var hemma i Sverige härom månaden och mötte mina barndomsvänner sa Lotta när jag nämnde ytterligare ett av mina arbetsuppdrag: ”Men herregud, hur mycket jobbar du egentligen?”

De senaste veckornas reflektioner har resulterat i att: Ja, jag jobbar väldigt mycket och jag vill faktiskt det. Jag mår bra av att arbeta. Jag älskar mitt jobb, jag känner mig enormt priviligierad som kan försörja mig som musiker och min telefon ringer så ofta som jag önskar, jag hinner inte ens marknadsföra mig. Nej, jag hinner inte dejta och ibland ser min tvätthög ut som K2, men vem som helst skulle hellre sticka iväg en kväll på ett sångjobb med ”pent antrekk” (snygg klädsel) istället för att hänga i tvättstugan, icke sant?

Sommaren har anlänt till Oslo och det är underbart, men i mitt huvud rör sig det mesta kring hösten. Hur mycket vill och kan jag jobba? Hur mycket skall jag resa? Hur många elever hinner jag med? Hur kommer jag att må i själen om jag jobbar enligt förslag A? Hur mycket löpning hinns med och hinner jag åka hem till Sverige någon gång? Blir det någon resa till NY med förslag B? Och skall jag åka till London på det där jobbet, eller blir det bara jobbigt under den tidsperioden? Det enda jag vet är att jag inte mår så bra om jag inte jobbar, men balans skall inte underskattas.

 

2 kommentarer


Lämna en kommentar